Jag känner nog min häst bättre än jag tror

Jag hade så rätt igår :) Hon håller på att gå ur brunst! För hon var hundra gånger framåt idag, dock lite tjurig när jag kom åt henne och blev då lite lat även i galoppfattningarna. Men när jag blev kvar helt ensam i ridhuset och vi bara hade varandra att fokusera på så gick det galánt! Tragglade på galoppfattningarna och tillslut var hon hur mjuk och arbetsvillig som helst! Så nu tänds lite mer hopp igen haha. Efter passet var hon alldeles trött och svettig. Skrittade ut en sväng och sen gosa i stallet. Fixade det sista och imorgon blir det antingen lite hinder om jag hinner annars rider jag nog på banan en sväng. Red ju rätt länge och hårt idag så tar det lite lugnare imon!

Man bara ströar runt tills saker ordnar upp sig

Hej, har inte bloggat på några dagar pga olika anledningar. Camina är fortfarande brunstig. Har gjort olika saker dessa dagar för att underlätta bråkandet på banan. Har altså ridit ut och galopperat, skrittat ut, släppt henne i ridhuset, låtit henne stå, ridit utan vidare resultat fast ian fick hoppa upp och rida henne och det gick superbra! Camina var snäll och travade på i lugnt tempo med en lite obalancerad kille på ryggen ;) och idag fick hon longeras. Brunsten verkade ha "gått ner" idag för det var inte lika mycket piss utspritt i boxen och hon var tom tjurig mot valacken brevid igen som vanligt ;) Hon stannade aldrig och kissade under passet eller i gången och hon var rätt otjurig i allmänhet. Så fick bli longering, och hon var superfin :) Så imorgon blir det äntligen att kanske kunna rida normalt i ridhuset, och går det bra tänkte jag hoppa eller markarbeta lite på onsdag.

Ska försöka bli bättre på att blogga samt fota/filma!

Känns som en evighet

Idag gjorde vi precis som igår, vi släppte ut hästarna och lät våra stå inne och käka. Sen gick vi tillbaka till stallet för att rida men ingen av oss hade någon större lust att jobba på banan.. speciellt inte nu när Camina är brunstig. Så vi bestämde oss för att rida ut, känns som en evighet sedan asså. Det var sjukt uppskattat av båda hästarna och vi satt och skrattade större delen av turen. Dom var sjukt pigga och framåt! Blev mycket trav och sista biten tog vi galopp. Hästarna busade hela tiden och öronen stod som två spjut framåt haha. Det var mysigt ;) Nu har vi fixat och gjort klart allt i stallet och det känns hur skönt som helst. Ska bara spola av henne sen efter hennes hagvistelse när hon kommer in sen tänker jag nog inte göra så mycket mer idag!

morgonkrossarna

japp, vi har ju stalltjänst så efter att vi täckat, fodrat och släppt ut hästarna så lät vi våra stå inne och äta sin frukost, medan åt vi våran. Gick ner till stallet igen och gjorde iordning våra kusar. Vi är ju lediga idag så vi passade på att rida på morgonen då dom är helt torra, rena och fina hihi. Red först i ridhuset, hon var fortfarande brunstkärring, men idag tyckte jag inte att det var lika kul. Hade fortfarande inget spö, alla är borta sjukt störande. Tänkte att jag testar på utevolten. Ibörjan var det ungefär en disaster. Men på slutet var hon sjukt fin när jag fick fram bjudningen på henne och böjt igenom. Super fin var hon och jag önskar verkligen att hennes bjudning och positivetet kommer tillbaka NU! Hennes brunstfasoner får vara över nu tyckeer jag haha.

Efter det fixade jag henne och släppte ut henne i den äckligt leriga hagen. Sen mockade vi våra boxar, fixade i stallet och gjorde iordning allting så allt är fixat! Ska bara tilbaka och lunchfodra sedan och efter insläppet lär jag bara spola av camina sen är jag klar för idag.

brunstiga ston är inget man vill ha

haha, herregud. Minst sagt! Idag när jag tog ut henne ur boxen visade hon tydliga tecken på brunst. Insåg snabbt att det här kommer bli en "rolig" ritt. Började med att hon stannade i mitten och totalvägrade gå fram. Fick verkligen inte fram henne hur mycket ponnysparckar jag än la på. Fick ingen reaktion alls haha. Inget spö hade jag heller. Sedan fick jag fram henne men eftersom det gällde på hennes villkor så började hon mest springa bara. Hamnade flertal gånger i slängtrav och galoppfattningarna var totalt omöjliga fast hon brukar vara hur känslig och fin som helst. Satt mest och skrattade åt knasfian :) Men emellan åt var hon super fin och höjde ryggen och var hur avslappnad som helst. Kände skillnad från denna sadel och dessutom är den jätte skön så kunde inte klaga. Imorgon ska jag rida på morgonen i ridhuset och hoppas att brunsten inte är så tydlig haha och på eftermiddagen kanske jag rider ut eller longerar.


Camina försöker också lipa ;)

Något så självklart blir så plågsamt

Sadel. Herregud. Igår när sharpman kom och provade ut sadeln camina har på henne sa dom bara ajajaj. Inte okej! Den satt inte alls bra och därför hon vart spänd m.m! Denna sadel var utprovad på lillhästen i stav för diplomerad sadelutprovare. Så.. lite arg blev man! Fick prova olika prestige sadlar, den första sadeln jag provade var klart snyggast olika brun nyanser och direkt när hon fick på sig den och jag red så pustade hon ut som om det vore en lättnad. Höjde ryggen och jobbade själv. Blev otroligt glad! Sen fick jag prova 2 andra sadlar. Ena var inte alls bra för mig. Men den första rörde sig en aning fram så vi valde att inte ta den. Sista sadeln jag prova var klart skönast och camina trivdes massor i den. Hon blev som en helt ny häst, kan inte förstå att allt vart sadelns fel.

Igår, idag och hädan efter

Igår red jag i ridhuset, gick faktiskt inge vidare. Hon var spänd och jag blev irriterad. i galoppen var hon fin förutom i hörnpasseringarna. Gav faktiskt upp ett tag, skrittade av länge och bara släppte allt.Hon fick även nya skor igår!

Idag får vi hoppas att det går bättre, ska försöka undervika att rida när det är massa folk i ridhuset både hon och jag brukar fokusera bättre då. Om hon är fin blire nog lite byten.

Imorgon
är det sadelprovning. Sharpan kommer till berga runt 4 tror jag, 2 timmar per häst. Så det kommer bli najs att hon antingen får en ny sadel eller att dom fixar till den hon har nu.

och svar på anonym kommentar om att jag borde lägga upp rid/hopp videos:

- ja, det har jag försökt fixa nu i ett tag men ingen kan typ filma.. får se om jag kan fixa något till nästa vecka :)

image description

idag var det bara en svart springare

oh yeah it was hah. Söt var hon allt! Blev lite jogging i ridhuset och camina var som vanligt över mina förväntningar. Det var typ storm utanför men det brydde hon sig inte ett dugg om. Hon lyssnade bra trots att hon var super pigg, kunde jobba henne bra i alla gångarter. Är nöjd för idag!

Vem blev gladast egentligen?

Igår åkte vi äntligen hem till sthlm. Hon stod stadigt i bussen så när hon kom ut efter en 3 timmars resa var hon cool lugn, utan skador och hur glad som helt :D Hon stannade bara upp och såg helt överlycklig ut haha. Stoppade in henne i den halmfyllda boxen (som ruby fixat, tack!) och det första hon gjorde var att rulla sig och bara se sådär lycklig ut hihi. Blev så glad! Ruby och gullman har henne dessa dagar för jag behöver lite häst-lov nu. Här får ni  lite bilder från igår.


Vas säger hästen?
 


image descriptionimage descriptionimage description

imorgon bär det äntligen av hem!

Yes! Imorgon drar vi äntligen hem. Allting är nerpackat och jag å hästen är nog lika taggade på att bege oss hem. För att lastningen ska gå fort och inga skador skedda så har vi bokat en hästbuss med egen chaffis så camina kommer hem på ett säkert sett. Idag har vi gjort massor, nästan lite överdrivet. Red ut på kakan idag, han var lite bakom flötet under turen då han bockade, stegrade, galopperades i sidleds och så vidare. Kan ha vart vindens förstjänst! Camina har vart supersöt hela veckan.. vart lugn och hur mysig som helst. Tycker så synd om henne bara, hon verkar dock inte trivas här utan kompisar. Så hemgången är efterlängtad!


image description
Ian kom till örebro igår kväll som en överraskning och idag hjälpte han till i stallet :D
image description

Ledig stalldag, fast det blev inte riktigt så

Vi fick ju ledigt idag så vi stannade på rummet, runt lunchtid gick jag ner till stallet och fixade allt medan jag ställde camina i skrittmaskinen. Hennes höger framben blir aldrig 100procent bra, skit jobbigt. Men hon var söt i alla fall. Sen vid 4a tiden gick vi ner till stallet igen och skrittade ut på evas häst conny och columbine på sten ;) just precis när vi kom ut blev de snöstorm?! och självklart slutade det när vi var hemma igen. Standard! Imorgon ska man packa allt och jobba som vanligt, sen bär det av hem på tisdag. Najs!

image descriptionimage descriptionimage description

Jag och conny :)