TAGGA GÄRNEEEEEEET!

Wow. Jag fick typ glädjetårar idag under ridpasset. Det.. de... det var en obeskrivlig känsla jag fick mot slutet. Det var som hon visste, jag vet inte. Men det kändes så himla bra. Hon var så otroligt lugn, fin och sansad. Gjorde ALLT jag bad om utan protester eller något. Höll formen själv tillslut så jag behövde bara finslipa lite detaljer och kunde tänka på mig och min sits. Det var så häftigt! Efter ridningen blev det att smörja alla lädersaker medan hon fick i sig massa kraft. Därefter blev det att duscha henne, rejäl dusch blev de. Hon var så himla söt hela tiden haha, och super ren blev hon. Tog en mysig promenad och utforskade lite hemliga delar av berga, bara hon och jag ;) Sen blev det att fläta svans och stå å pyssla om henne. Lät henne äta upp i boxen medan vi åkte iväg en sväng på ärenden och när jag kom tillbaka så fick johanna linda hennes ben inför kvällen. Riktigt snygg var min pärla! Vill ju inte släppa ut henne i hagen imorgon nu haha.. fast det är ju klart hon ska ut. Blir en lång dag imorgon för henne så hon behöver komma ut en sista gång på bergas mark. Helt sjukt, känns som om denna sista vecka med Camina innan jag lämnar ifrån mig henne ett bra tag har gjort att vi kommit ännu närmare varandra än nånsinn. Camina är finast ♥

skönt att bli duschad tycker hon hihi :)


ojojoj vad man kan se trött ut efter en lång dag med mycket pyssel haha ;)

Massor att göra! hej och hå

Hejhej! Idag har jag hunnit att mocka boxen, ta in camina för skoning så nu har hon fräsha pjuks i några veckor ;) Dessutom har jag tvättat lite schabrak och benskydd så allt blir fräscht. Ska nu käka lite mat och därefter blir det att rida pollen lite lugnt, duscha och göra henne fin som satan. Tvätta rent det sista och förbereda inför allt.. satan vad nervös jag är då haha. Imorgon ska jag longera henne bara och packa ihop allting. Lär uppdatera er om allt imorgon.. ska se om jag hinner blogga ikväll hur ridningen gick. Annars hörs vi imorgon!


Vad hände med vädret?

Idag tänkte jag att det kunde vara trevlgit med en liten ridtur ut i 'vildmarken', bara hon och jag. Men ack så fel jag hade haha. Det blåste förjäves och duggregnade i mellan åt så det blev inte så mysigt och hon blev dessutom rätt spänd. När jag kom tillbaka efter 20 min red jag ca. 20 minuter intensivt på utebanan men det kändes ungefär som om hon vart triggad av turen så hon kändes spänd och pigg samtidigt som hon var mjuk och sökte sig fint neråt. Knasig ridning med andra ord. Sköter henne i alla fall helt själv denna vecka med in/utsläpp. Så blir mycket tid tillsammans denna vecka. På fredag klockan 14 kommer transportmicke och hämtar oss å kör oss till westergren i norrtälje. Spännande!

Kommer sakna dig, det vet jag

Hon åker ju preliminärt* nu på fredag till markus westergren i lite över en månad. Så kommer ju spendera de flesta timmar hos henne nere i stallet nu. Idag gick  hon klockrent, red i ridhuset eftersom det regnade en del och det var typ över 3 veckor sedan vi var där. Men hon var extremt lugn men hade en fin bjudning. Var faktiskt förvånad för hur mjuk hon var i båda sidor :) Tycker hon börjar bli extra fin i kroppen nu också. Kommer faktiskt sakna henne under den tiden hon är borta.. för hon är så jävla charmig asså :) Hon är helt tvärtemot coffy, varandras motsatser.. så lugn att hålla på med och rätt dumsnäll, altså med dumsnäll menar jag att hon kanske inte är den smartaste hästen ;) haha. Ne, lilla Camina hon kommer säkert tycka det är kul med massa hårdträning och hoppning!


fin fina du <3

Kolla masken

Igår tog vi "kolla"-masken på camina, fick svar idag från labbet och hon hade NOLL på allt. Så jävla skönt, eftersom många bergas hästar har haft massa mask tom några med stora blodmasken. Så var så jäkla nersvös då hon senaste 2månaderna gått ner så raskt i vikt trots att hon får 16-17 kg hö, står på halm och får 1,5 liter kraft och hon har även fått lusern senaste månaden. Men det var dels för att hon vart brunstig och inte bara lite heller utan rejält kraftig brunst och de tar mycket på henne och vissa ston går ner jätte mycket i vikt då och dels för att hormonerna ändras nu under sommaren och dom tappat päls. Så, jag kunde vara lugn. Nu när gräset växer och hon käkar de samt att jag öser på som vanligt så kommer hon bli lagom fin till sommaren. Skönt att höra. Nu ska jag snart ner och fixa till i stallet och sedan rida ut med sara och fenix. Ska bli lugnt och sansat efter en relativ hård vecka.. i helgen kommer hon få vila 2 dagar om inte jenny rider imorgon. Och nästa vecka kör vi på som vanligt å på lörda lr sönda drar hon till westergren i norrtälje. Yäy! Taggad man är.


HAHAH, här får ni en bild när vi båda gör typ samma min. Vi gillar att bjuda på oss en glad fredag som denna :)

FAN VAD SKÖNT MED SOMMAR!


i vintras

nu ;)

Kompis, det går bra nu



Favoritbilden :)


TACK PAPPA SOM FOTADE IDAG!! :)

Sommar sol, och vackra camina.

 
favoritbilden ♥TACK EMELIE ERIKSSON FÖR BILDERNA & ÄVEN ILIAS MYCKET SNÄLLT ATT NI KUNDE STÄLLA UPP!

Vem klarar av att rida i denna värme?

Hej! Idag gick jag ner till stallet efter middan, mockade och trixade i stallet innan hästarna kom in strax efter 5. Stod rätt länge och bara pysslade om henne. Lackade hovar, tvättade rent sår, flätade svansen och borstade lite extra.  Hade en sånn dag idag helt enkelt. Sen red jag ut i kvällssolen, riktigt varmt var det så var tvungen att köra ett intensivt pass. Hon var rätt tråkig i början, bjöd inte bra alls och stretade emot. Men under och efter galoppen var hon klockren. Rörde sig fint och gjorde fina övergångar och byten. Gjorde lite slutor också. Jag är nöjd med pållen :) Imorgon blir det kanske lite markarbete. Efter när jag fixade i stallet fick hon stå och beta i en liten hage och det uppskattades! Blev inga bilder idag heller.. imorgon måste jag verkligen ta tag i det :)

image description

Hur kan det gå så dåligt till något så bra?

Idag var verkligen en sånn dag när man föväntar sig allt dåligt med ridandet. Man är trött, otaggad och vet att hästen hade en kracklig vecka förra veckan. Men började med att jag och sara red ut, först mot rakan. Kände direkt med framåtbjudningen att hon itne var brunstig längre, herregud vilken lycka. Så kunde gå på henne lite. Travade hela rakan fram och tillbaka för att få igång dom, jobbade lite lätt och camina var superduper taggad. Sen tog vi ett varv på flisen med mycket trav och lite galopp. Hon var verkligen dunderduktig och skötte sig hela tiden. Vi gick först ett par gånger och även de gick toppen. Så tog vi lite galopp längst sommarhagarna och nynesvägen och jäklar vad härligt det var. Camina galopperade först alldeles lugnt och sansat utan några som helst problem. Ren lycka att bara sitta där och svettas i solen och flyga fram i all fart. Var bara tvungen att rida på utebanan en sväng och satan vad mjuk hon var! SJUKT!

Var så glad hela passet så visste inte rikttigt vart jag skulle ta vägen. Efter sånna här pass undrar man hur man skulle klara sig utan häst.... var i stallet ca 2 timmar efter ridturen å fixade å donade med småpyssel. Satt även i 40 minuter och betade våra hästar medan vi solade. HÄRLIGT! Är jätte taggad för en rolig vecka med tjejen. Hoppas jag kan fixa lite bilder i veckan.. vill ha nya fina! :)


mysig bild när hon betar i solnedgång <3

Camina och hennes sommmmmmmmar

Ja jag är verkligen sämst på att blogga, men jag har bestämt att från och med nu om jag inte har något roligt och intressant att skriva om eller fixat massa nya bilder så kommer jag inte blogga.. så tråkigt att blogga med gamla bilder och om typ samma sak hela tiden! Så ni får kolla in lite då och då istället :)

Caminas sommar är i alla fall klar! Om 3 veckor ska hon till Markus westergren på uppstallning och träning :D kommer altså vara hästfri i en månad när jag är och reserosv! Samtidigt som jag måste lägga ner krut dom två sista veckorna på skolan. Skönt för båda. Hon får hårdträning och blir riktigt bra igenomriden. Sedan när jag kommer tillbaka ska jag ha henne på sommarbete hos ian och hon får lite lagom vila med långa uteritter och lugna pass på banan i några veckor.

Hon är brunstig igen.. så idag blev de bara longering och om det håller i sig i en vecka som förra gången så lär de bli en mycket lugn vecka för oss. Förövrigt mår hon toppen!

image description

lite FÖR roligt kanske?

Idag red jag och johanna ut med våra kusar :) blev ju lite bättre väder på efm så passade på och trode nog att camina skulle uppskatta det. Såklart gjorde hon det! Hon var jättefin hela rundan  och sen när jag ville galoppera på rakan så gick johanna tillbaka, så vi blev själva men hon var lugn endå. Sen började jag galoppera "från berga" på rakan, det gick superbra. Hon var lugn och sansad. Men på tillbaka vägen bara tvärvände hon och försökte sticka haha, höll henne hela tiden så hon blev lite besviken och la till små kickar hela tiden. Stressade upp sig själv. Hon fick galoppera stora steg några gånger men de va satan svårt att hålla henne sen mot slutet så saktade av och försökte trava lugnt. I barackbacken blev hon rädd när en stor jävla påse från byggarbetarna som prasslade till och flög, så hon kastade sig åt sidan och då hängde jag på halsen, hon stannade å jag hoppade av haha. Onödig avramling men men. Gick tillbaka hem för att hon skulle varva ner och i stallet var hon supersöt. Imorgon får vi se vad som händer!

Blev tyvärr inga nya bilder idag.. får försöka fixa det någon annan dag!

Svettig häst efter ridpass på banan, inte lätt att vara svart

I helgen har camina gått promenader bara och igår kunde  jag inte ta mig ut till berga förens på kvällen så hann inte rida och då gjorde snälla ruby det. Tydligen hade hon var superpigg och lite stel i ena varvet. Men idag red jag äntligen, var supersugen på det. Red på utebanan. Hon var jävlgit stark i början och väldigt spänd. Men efter mycket galopp och hon blev lite tröttare så var hon så klockren i alla gångarter för att vara på utebanan. Jävlar vad fint det kändes. Tog ett travhopp på cavaletti och hon fuckade verkligen ur haha, hopade hur högt som helst och blev supertaggad. Måste fan hoppa henne snarast.. både hon och jag är sugna men det har inte funnits tillfällen och vart så himla mycket på sista tiden men nu börjar det arta sig. Så tänkte kanske plocka fram något litet imorgon för att komma igång igen. '



justja blir antagligen lite nya fräsha bilder imorgon ;)

Helt jätte trötta tjejer

Hej! Tanken var ju att ha med camina på hästövningarna idag men eftersom det var så få som var med så var jag tvungen att rida någon utav skolans hästar. Valde Allan, väldigt jätte pigg och framåt, hänger sig lite i bettet men är jätte posetiv till arbetet. Han kunde hamna lite i högform så jobbade mest på att han skulle slappna av och då var han superfin! Fick dock galoppera efter att alla galopperat för han blir så ivrig annars, han ställde sig upp några gånger i galoppfattningarna och kastade med huvet. Han är ju trots allt bara 6 år men trotsåldern borde ju faktiskt gå över nu haha söten!

Direkt efter var jag verkligen helt total död men jag red camina på utebanan som var rätt slö, jag med förövrigt. Blev inte jätte seriös ridning för hon kändes lite loj, antagligen träningsverk från gårdagen. Men jobbade mycket på ökningar för att få fram henne i bra tempo och då blev hon jätte fin. Är nöjd med oss båda idag :)

Fixade därefter alting i stallet och släppte ut henne, efter några timmar gick jag tillbaka och gick promenad på ca 20 minuter där hon fick beta lite också sen fick hon gå ut i hagen igen.

I helgen kommer johanna bara vara ute och promenera med henne för hon har vart lite svullen i benen men nu när hon har gått rätt bra så det har blivit betydligt bättre. :)


gammal bild på mig och coffy :')

Dessa dagar vill jag föreviga

Camina var GRYM idag. Red tillvisso i ridhuset idag igen för att undervika störmoment nu när hon är lite spänd. Men jävlar vad fin hon var, helt stört. Gjorde flera klockrena öppnor och slutor. Blev även förvänd galopp, samt att galoppombyterna satt perfekt behövde knappt göra något. Satt bara där uppe och njöt från två meters höjd. Underbart! Camina var trött mot slutet. Red inte så länge utan blev ett intensivt pass. Blev att skritta ut i kvällssolen efter och när jag kom in i stallet stod hon helt blixtstilla när jag gjorde iordning henne inför kvällen. Blev även en promenix ut till gräset för att beta lite. Borstade av henne ute då de är så skönt när håren bara flyger iväg med vinden! Imorgon ska jag nog vara med på hästövningarna med henne. Har vart lite osäker om jag velat ta med henne med tanke på hennes pigghet men efter idag så är det en självklarhet weho!


supergla hest som känner sig duktig ;)

Känns som igår ♥

Oj nu var det sådär länge sedan man hörde av sig

Haha, ja, dålig på att blogga ju. Men i alla fall, idag skrittade jag ut en sväng först. Sen red jag på utebanan. Gick inte, helt totalt omöjligt. Hon var så himla spänd och pigg så blev att gå ner till ridhuset direkt. Där inne var man själv och vi båda fokuserade. Gick faktiskt mycket bra mot slutet! Har även fixat lusern till tjejen så hon går upp i vikt. Efter att jag fixade hennes nya foderstat så gick jag ut i kvällssolen och betade lite med henne. Sen blev det att fodra alla hästar, hjälpte stalltjänsten idag. Mysigt! Imorgon tänkte jag kliva upp vid hästfrukosttiden och longera camina så hon får ur lite energi och därefter rida lite lugnt i ridhuset på efm och sedan rida ut.

Camina ska antagligen på träning och eventuell tävling hos marcus westergren i en - en och en halv månad i sommar medan jag är bortrest osv. Kommer bli riktigt skönt att lämna ifrån mig henne till någon som man verkligen litar på och som gör ett bra jobb med henne. Därefter kommer hon få stå på bete med tillgång till stall på värmdö hemma hos ian. Måste bara kolla henne så hon är fräsh i benen osv innan jag lämnar ifrån mig henne. 


 image descriptionimage descriptionimage description
finastefinastefinastefinastefinastefinastefinaste
image descriptionimage description