En riktigt skön dag för min del!

Imorse gick jag upp vid nio. Släppte ut typ 4 hästar och eftersom Eva var borta med några hästar på tävling fick camina stå i en stor, torr och fin hage :) överlycklig hest haha! Mockade typ 7 boxar och gjorde höpåsar åt dom samt fyllde på med eftermiddags hö i dom boxarna sen tog jag in camina och fixade henne, hennes svullnad hade i princip gått ner helt så joggade henne i ridhuset en stund och hon var faktiskt jätte fin trots att blåst och stonk utanför! Släppte ut henne i hagen och sen gjorde jag höpåsar till alla hästar i innestallet. Sen blev klockan mkt och jag tog lunch. Ska tillbaka om en halvtimma tänkte jag för att fortsätta med lite annat pyssel. Tycker det är grymt skönt att vara själv och göra allt i sin egna tackt utan att behöva säga så mkt! Yep. Ikväll blir det skritten för camina och om hon är bra till på måndag så ska eva hoppa henne!

image descriptionimage descriptionimage description

riktigt mysig hage, hon galopperade av sig massor där inne, platt och fint!

Pompe är bäst i nora haha

Hej nu har vi äntligen gjort klart nästan allt i stallet. Ska bara tillbaka om någon timme och ställa camina i skritten. Red ju somsagt jacob efter lunch och han var väll rätt okoncentrerad i början, ingen idé att ens försöka jobba han så galopperade av han i båda varven för att få igång han för han va rätt seg. Han taggade som fan mot stocken i hörnet hela tiden haha så hoppade ett skutt och efter det var han skit posetiv och jag kunde jobba han. Han blev super mjuk på slutet så ville bara fortsätta rida! Så jag blev supernöjd iaf. Därefter kollade vi när eva hoppade sen tåg vi insläppet. Nu har vi precis löshoppat unghästarna och ponnyerna. Det var superkul att se ;) Pompe var grymmast!

här får ni en video på två sötaste ponnyerna i stallet!


och bilden från skutt med jacob :)image description

FULL RULLE.

Idag kommere bli lite fullrulle fast endå lugnt. Imorse fixade vi allt och sedan tog vi en fika hemma hos Eva. Efter det föreberedde vi hästar som hon skulle rida och packade ihop lite saker inför örebro imorgon. Hon ska ju tävla imorgon. Vi får följa med och hjälpa till men jag avstår nog. Att va hästskötare är inget för mig, gå upp vid 5 för att förbereda alla och sen stressa på tävlingsplatsen i kylan.. näe, jag stannar hemma och får sovmorgon, rider säkert lite hästar och fixar och trixar lite :) Nu på eftermiddagen ska jag rida lille ponnyn jacob och löshoppa massa ponnyer/unghästar. Kulit! Camina fick gå i skritten imorse eftersom hennes höger fram svullnat upp lite igen. Hon var superduktig och man märkte att hon gjort de förut! Hon ska nog in i skritten igen snart och ikväll ska jag bara jogga henne lite så blodcirkulationen hålls igång!

image descriptionimage description

sliten michelle men med fina camina.

Idag efter lunch så longerade vi unghästarna eddie och nettan :) jag hängde på nettan och för att vara typ tredje gången var hon grymt duktig! Lite senare delade vi ut hö och sen red jag en liten c ponny valack vid namn Camp ;) han var superióus pigg och rätt stel i vänster men efter massor utav lösgörande blev han fin där med. Jobbade över bomm för att få han på andra tankar än bara springa. Direkt efter så red jag Camina. I början vare fullt med hästar och hinder så jag blev ofokuserad och camina lite spänd för vad som väntade. Men efter att några hästar dragit och jag hunnit rida igenom henne lite så blev hon så klockrent fin! Tillslut bar hon typ upp sig själv och sänkte sig fint. Gjorde mycket sidvärtes som satt klockrent. Jag är supernöjd! Hon blev lite trött allt så stod trött och lös i stallgången efter. Nu är allt fixat i stallet så taggar för en ny dag imon!

Bild på när jag hänger på sötta 3 åringen nettan ;)
image descriptionimage description
sen har ni trötte camp också :)
image description
Min fina häst levererar snygga bilder!
image descriptionimage descriptionimage description

För Camina är överraskande

Efter lunchen så fodrade vi i boxarna och tog in lite hästar senare eftersom det helt plötsligt började spöregna. Plockade bort lite hinder sen fick vi sluta! Gjorde iordning camina, sen red jag i ridhuset. Jag som trodde hon skulle vara superspänd och tittig - acksåfel! Hon var helt avslappnad trotts alla "läskiga" hörn :D Hon var lite nogalánt i början men efter lite lugn galopp började hon lyssna mer och mer. I slutet var hon hur fin i munnen och lösgjord som helst. Imorgon kommer hon nog vara perfekt! Fan vad glad jag är när hon går över mina förväntningar! :') Nu har jag fixat ALLT i stallet så blir att ta en lång dusch och äta något gott är otroligt sliten efter en lång dag men det har vart kul.

image description
- DU ÄR FINAST
image descriptionimage descriptionimage description

Jag kommer aldrig komma över ponnytiden.

Igår på kvällen efter praktiken longerade jag camina för att se om hon var helt ren i alla gångarter. Och självkart var hon det :) Wehe! Idag ska jag rida lite lätt bara. Nu har vi fixat allt i stallet. Idag var sysslorna att: longera en unghäst, göra kväll/morgon påsar till alla hästar, mocka, sopa. Göra iordning lite hästar som eva ska hoppträna idag för pether markne i strängnäs. När allt det var klart red jag en liten c ponny vid namn Jacob! Typ enda ponnyn dom har kvar som jag faktiskt minns från lägret. Jag minns han som stor liksom, men gud så liten :D Han var super mysig att rida. Blev lite lösgörande på utebanan och tog ett litet skutt ;) Jacob var supersöt hela tiden dock lite liten men de fick la gå! Efter två dagar med ponny har jag insett att jag aldrig kommer komma över dem (haha knäppt de låter) men de är så, ponny är min grej. De snabba, det lilla, den där sprutten!

Ah, synd att min är totally over and out.. 

image descriptionimage description
image descriptionimage descriptionimage description
Nu ljög jag allt, lille Pompe är ju också kvar från när man gick här! han är dock lika matglad och snäll som då ;) Camina undrade vaf-n det var för en liten fis jag var ute och gick med haha :) Den andra ponnyn är ebbas (evas 5 åriga dotter) ponny. Supersöt!
image descriptionimage description

Är morgonen redan över?

Imorse efter en promenix med camina på 15 min i ridhuset så fick hon springa ut i en stor hage :) fy vad glad hon blev. Caminas svullnad har gått ner helt nu så i efm blire longering! Wihi! Efter det tog vi ut lite hästar och sen gjorde vi ordning hästarna vi skulle rida. Red en liten D/stor C ponny vid namn oliver! Supersöt och pigg. Skrittade ut först sen red jag på utegräsbanan. Han var fin i slutet tycker jag :) När jag kom tillbaka mockade vi och sopade stallgången, lunchfodrade och nu har vi lunch. Ska väll bara göra iordning lite hästar till eva, strosa runt sen blire väll att ta in alla hästar. Ikväll är det hoppträning ska bli skit kul att se! Synd bara att jag inte kunde vara med :/

image descriptionimage descriptionimage description

Min lilla stora otur

Oturen slog igen! Camina hade levt rövare i transporten påväg till örebro så en sko var avtagen och sår på benen :/ tyckte så synd om henne när hon stressad kom ut ur transporten. Hon var för stressad för att göra något och vi kom rätt sent så det var bara att stoppa in henne i boxen och stå å lugna ner henne och imorse när jag gick till boken var höger fram svullen vid såret. VÄLDIGT svullen. Men hon är inte halt eller något. Hon fick stå i sjukhage kanske 2 timmar och sen har jag vart ute å gått med henne flera gånger idag. Nu sista gången när jag gick hade svullnaden nästan gått ner helt och hon var lugn verkar ha installerat sig. Blev benlindor på i natt sen imorgon ska hon promera 15 minuter på morgonen därefter ut i en vanlig hage!  På kvällen kan jag förhoppningsvist longera och sen på onsdag är det nog att rida lite lugnt :) Sånn otur vi har! Tur att hon är söt.. haha. Förutom de har vi jobbat i stallet, väldigt lugnt. Gjort iordning lite hästar och bara strosat runt. Stall Danora är precis lika mysigt som för några år sedan fast med exklusivare! Ridlägerverksamheten är ju nerlagd så de är bara fullt med unghästar och tillridningshästar sen är ridhuset+cafeterian helt ombyggt! Ska försöka fotta området imorgon!



lilleeeeeeeeee store <3

Påväg till Örebro gott folk :)

Vi har ridit, tvättat alla saker, smort, duschat henne, lackat hovar och packat in allt. Hästen är inne i transporten och vi befinner oss påväg mot Stall Danora.

Sista dagen på Lyckås idag!

Idag var sista dagen på praktiken på Lyckås ridsport! Efter många blickar runt om i butiken valde vi äntligen att handla in allt idag! :) blev en JW grimma, JW byxor som precis kommit till butiken, mörkblått grimskaft, tredelat bett, lamicell scabrak sen fick jag en JW keps och present kort av lyckås! Imorgon taggar vi gärnet för packning och på söndag åker vi :) lasttränade hästarna och dom var superduktiga. Ikväll rider Jenny så jag är hemma och tar det lugnt!
 

 

> Nästa vecka smäller det!

Japp! Jag, Camina och Columbine med sin eskimå åker till Danora för att praktisera där i två veckor! :) Blir hårdträning med våra hästar i främst hoppning men även dressyr. Med fina ridvägar och så blire sena kvällar vid sjön och så följer moppen med för att kunna åka till affären och köpa massa gottgott. Vi kommer även ta hand om deras inackorderingar som bla. står under utbildning. Kommer bli 1½ tuff vecka för oss och våra hästar men det kommer nog vara grymt kul och skönt. Längtar otroligt mycket. Var på danora för 4 och 5 år sedan på ridläger så tänkte köra en nostalgitripp! :D


jag och dponny stoet Gusta som jag red där borta och blev helt förälskad i. Finns nu inte längre kvar på vår jord.. var så nära på att köpa henne, ångrar det så mycket.

Flyg, flyg över ängarna

ja idag efter praktiken så hoppade jag, columbine och emma på utebanan. Fyfan vad fin camina var. Hon hoppade tom titthindret "staketet" utan tvekan och hon blev inte stark förens på slutet när hon blev trött och var tvungen att "sticka" ifrån arbetet istället. Men jag avslutade direkt när jag märkte att hon blev jobbig för att inte göra allt tokigt. Dock blev det en jätte töntig avramling från min sida idag hahah! Efter många fina språng på stakethindret och cavalettin så tänkte jag komma i trav på räcket. Alldeles för avslappnat och jag var inte fokuserad och vips hamnade jag urbalans vilket jag har svårt att göra å så satt man på marken xD Det blev lite skratt och så upp och hoppa igen. Gör om gör rätt. Å efter det, gud vilka språng. Är så nöjd att jag imorgon bara vill skritta ut. Hon blev supertrött och jag med. Ruby fick hoppa upp och rida "av" henne och hoppade ett litet cavalettisprång några gånger :) såg fint och sansat ut! Sen blev det massa mys i stallet.

Ian fotade oss här kommer några bilder:


hahaha bilden säger mer än tusen ord!

Camina gör som hon vill när hon inte förstår

Min häst var väl rätt fin idag emellan åt om man säger så :) I början var hon fin men med för lite framåtbjudningen men efter i traven blev det bättre, dock blev hon plötsligt "jätte" ofokuserad när det kom in en till häst. Hon brukar inte reagera jätte starkt men nu bara vägrade hon jobba. Nötte jätte mycket i traven men utan reslutat så satte jag av i galopp. Hon var sjukt lugn och rätt så jätte fin faktiskt. Jobbade mycket i båda varven med ökningar, förvändgalopp och galoppombyten. Sen travade jag av rätt länge och då var hon superfin. Innan jag skulle skritta av ut en sväng så tänkte jag rygga henne. Men eftersom jag gav henne fel hjälper, hon för ivrig och jag alldeles för trött blev det kaos typ. Så längde på tygeln och så skrittade vi ut. Ute var hon lugn och när vi kom tillbaka märkte man att hon var supertrött och svettig. Imorgon ska hon skos på morgonen, tänkte ta en promenix om det är fint väder och på efm ska jag hoppa (ian fottar, wey) blir bara lite små hinder på max 1m. idag blev camina friserad så nu ser hon fräsh ut igen haha! jaja Vi hööööööööööööörs!

hon fick ridas på rakt bett idag (går väldigt mjukt på de, men blir lite noganlant) samt remont vilket hon inte trivs till hundra med kändes de som. Kanske blir en vane sak?
image description
min hest gillar mat och har lång hals = perfect match!
image descriptionimage description

en vanlig måndag för oss

En helg där hon fått stå en dag och longerades i lördags brukar vara en sånn dag när hon inte är så där super koncentrerad. Dock var hon bättre idag än många andra måndagar för nu var hon åtminstonde inte spänd. Red i ridhuset och hon var rätt lugn i galoppen. Fick säga åt henne några gånger sen lyssnade hon. Okej nöjd för denna gång, imorgon hoppas vi på en bättre dag då tänkte jag hoppa på utevolten på onsdag :) Sen får vi hålla tummarna så att vädret är fint!



Gulligt att Camina kan ha coffys gamla täcke!

 

Uppe med hästen

Japp, idag var jag och columbine hurtiga och gick upp strax efter 7 till frukosten sen bar det av till stallet för att göra iordning hästarna. Sen red vi på utbanan. I början var hon jätte jobbig. Inte pigg utan gav bara inte den där bjudningen man vill ha och spände sig, desutom hade jag glömt ridspö så kunde inte påminna henne och väcka henne. Men sen när jag fattade galopp var hon så klockren. Samlad, lugn, perfekt bjudning och blev jätte mjuk. Hon var så fin att det fick bli mycket arbete i galopp i båda varven sen när jag saktade ner till trav å jobbade henne där var hon helt avslappnad. Blev överlycklig. Sen flög vi över ett litet hinder och oj vilken kick jag fick, dock trodde jag camina skulle sticka efter men var tvärtemot väldigt lugn och samlad utan att studdsa.

Nu ska jag till praktiken! Får se om vi får sluta tidigare isåfall kommer jag nog rida en gång till och hoppa lite mer. Skulle då bli en intensivt pass för sedan efter de så ska jag lämna in massa gamla ponnysaker på hoppla som tar emot och säljer begangnade hästsaker! Behöver ju rensa nu lite faktiskt efter ponnytiden..

image descriptionimage descriptionimage description
svettig häst som jobbat hårt och bra ;)

Imorgon är hon värd en uteritt & på fredag ska vi flyga!

fortsättningen på ett bra pass fortsatte idag haha :) gick otroligt bra att rida idag för att vara mig+camina på utevolten. Hon skötte sig, lyssnade och var inte spänd. Har inte så mycket mer att skriva. Blev mest mjukgörande och lite förvänd galopp. Ian fotade lite, dock var det väldigt mörkt ute så bilderna blev inte riktigt 100procent rena men man ser i alla fall.

Lyckan som uppstår

Fyfsatan vad glad jag är! Ridpasset gick över mina förväntningar. Red fram i ridhuset i skritt och trav. Hon var väldigt framåt och sammarbets villig. Red med twistade bettet och man märker verkligen att hon trivs med det. Men eftersom dom inte vattnat i ridhuset var det väldigt dammigt så jag riskerade att förstöra passet genom att rida ute på stora utebanan som är omringad av "farliga" grejer och det blåste lite så jag sa att de fick gå som de gick och dessutom har jag inte ridit där sedan i höstas så jag förväntade mig inget. Hon var lagom spänd i början men fy vad fin hon blev sen i traven! Helt sinnes. I ökningarna var hon klockren samma sack i fattningarna, väldigt allert och jobbarglad! I galoppen var hon lite för PÅ om man säger så men på slutet när jag fick igenom galoppen och hennes energi tog slut lite så var hon underbar. Speciellt i munnen. Blev bara några tillsägelser på skarpen sen bjöd hon på ett helt annat sett. Jag blev riktigt glad! Imorgon blire kanske uteritt på morgonen och ridbanan på eftermiddan. Får se hur sent det blir ikväll för min del helt enkelt :)


Ni får skälla på mig

Jag vet att jag är dålig på att blogga men jag hinner inte riktigt. Slutar ju praktiken vid halv 5 och är tillbaka på berga strax efter 5 och då ska man slänga i sig middag, borsta lerig häst och rida. Sen är man helt död och hänger mest med vännerna eller ser på film. Men jag ska försöka bli bättre :)

I fredags när jag red gick det i alla fall sjukt bra, hon var så tusans fin att jag bara ville forstätta rida. Lite tväremot från idag. Idag var hon spänd, och sjukligt pigg. Men på slutet var hon nästan fin. Bara nästan. Jobbade rätt länge och tills hon var dyblöt men fick sån smärta i ryggen att jag var tvungen att lägga ner när det började gå bra. Det var riktigt surt. Men jag fick nästan som kramper och har fortfarande jätte ont. Men förhoppningsvist är hon finare imorgon och då tänkte jag, om det går bra första halvtimmen i ridhuset faktiskt rida ut och galoppera av henne. Japp. Idag fick även camina ett nytt regn täcke. Är sjukt nöjd med det för det satt perfekt och hade en combo hals som gick ända upp till öronen så nu ska hon banne mig inte få bli lerig.





Bara hon och jag.

Idag har jag sjukanmält mig från praktiken då jag inte kunde sova igår pga. hosta så försökte sova ut lite och på morgonen mådde jag piss. Vid lunchtid gick det mesta av det värsta över och jag gick ner till stallet i det underbara vädret. Dock blåste det en smula för mycket men det var bra ändå. Camina fick stå och käka sin lunch löst i stallgången med jag fixade henne och sen red vi ut. Hon blev otroligt upphettsad av uteritten och pigg av vinden, det värsta var att galoppera i motvind. Hon blev uppspelt och stark så kunde knappt få stopp på henne. Men efter några tillsägelser så gav hon upp och var otroligt fin. Men på hemvägen var hon spänd och hoppade till för det mesta. Men var ändå härligt att galoppera längst staketet i medvind. Bara hon & jag. Försökte skritta lugnt på långa tyglar hem men det var praktiskt taget omöjligt. Blev i alla fall massa mys i stallet och i hagen då jag släppte ut henne direkt efter. Fixade klart allt i stallet så det är fixat. Var skönt att äntligen få sitta på hästryggen igen trotts att jag inte är helt frisk och trottsade min dumma sjuka. Fast det vare värt! Ikväll får jenny rida i ridhuset om hon vill. Nej nu ska jag byta om till onepiece och ta de lugnt resten av dagen.

camina viskade i mitt öra att hon vill ha ett schabrak & täcke

AH. Faktiskt, så måste fan köpa det till henne. Och det passar väll bra att jag praktiserar i en ridsportbutik och verkligen kan välja ut bra saker med omsorg och kärlek? haha. Idag på praktiken var det ungefär lika lugnt som igår, prissatte roecklhandskar, nyinkomna och dessutom skitsnygga whitakergrimmor som jag blev lite sugen på.. hehe. Ne, sen var det lite fix och trix på lagret men inget mer än så.

Jenny skulle ju rida camina idag för jag ville ju ge camina två riktigt hårda dagar då jag visste att jag inte kan rida fullt ut då jag är alldeles för sjuk. Men idag kunde inte jenny så blev massa mys i stallet istället och sedan longerade jag henne. Hon var så otroligt fin och lydig, trampade riktigt bra och pampigt. Var så himla nöjd! Sen kom ian och han fick prova lite och det såg även fint ut förutom att han typ kände sig full av allt snurrande haha. Det gäller att ha en teknik för det med ;) efter var hon jättesnel i stallet så blev massa pussar. Har lovat henne en uteritt imorgon bitti och sedan på efm ska jenny rida intensivt och hårt. Sen på torsdag får jag äntligen äntligen anstränga mig, och då ska jag rida. Eller om jag får det vet jag inte men har sjukanmält mig till imorgon då jag hostar som en galning och det skär i halsen, vill bara bli frisk.



Så sängen kallar. Vi hörs!

- sjuk och sliten efter ett par ohästiga dagar.

Hejsan där! Jag fyllde 18 år i lördags och därefter blev man sjuk haha. Så jenny rider camina i två dagar nu. Idag och imorgon. Satt på läktaren och tittade på när hon red och hon var grymt fin i galoppen. Dom tränade även på förvänd galopp, camina tyckte det var lite ovant såg man men när hon väl fattade vad hon skulle göra var hon superfin. Fast ofin var hon när jag kom ner till stallet haha. - hon var helt lerig! Så blev lite stressigt eftersom jag skulle fixa camina till jenny.

Praktiserar ju på hästbutik nu i 3 veckor, lyckås ridsport. Och det är rätt lugnt där. Börjar klockan 11 så hinner ju fixa allt i stallet innan och kanske longerar camina på morgonen. I alla fall det vi fick göra idag var att packa upp varor (minst 500 träns haha) och hänga upp i strl. ordning, samma sak med tyglar, sadeljordar, stigläder och inspänningstyglar. Snacka om att man var trött på läder efter det xD Men sedan fick vi sitta i 2 timmar och kolla på när dom kom med kingsland collectionen för hösten och prova/välja ut vad dom skulle beställa hem :D så nu vet man vad som kommer. Helt okej kläder men snyggare på hästsortimentet. En fleecegrimma med guld-detaljer och grimskaft var sjukt snygg. Aeh så man blev lite sugen faktiskt.



Nu ska jag vila upp mig, är sjukt trött efter helgen så vi hörs :)

framtiden är nuet

 gick det inte alls bra att rida igår, hon var spänd och ofokucerad. Fick ingen riktig kontakt förens efre typ 40 minuter när hon började bli trött. Var inte alls nöjd efter passet men hon var helt slut så blev ett innetäcke och mat för hennes del. Sen kom veterinären och hon fick hästinfluensasprutan. Så idag ska columbine gå en promenad med henne och imorgon kommer hon longeras eller bli riden lite lugnt, samma på lördag. Och kanske blir riden på söndag annars får hon stå. Blir inte så mycket bloggning på några dagar då jag har rätt fullt upp men jag kommer tillbaka och bloggar kontinuerligt igen på måndag och då jävlar :)



här får ni en bild på gusta, som jag hade på ett ridläger 2008 på danora.
Ska faktiskt tillbaka dit om 3 veckor och praktisera där i 2v och ta med camina :)
kommer bli sjukt kul! träningar och nostalgitripper ;) hoppas på vårväder då!