Vår känslor ser man genom allt

Imorse var de ett väldigt bittert väder. Våren som hade kommit till sthlm var liksom som väck. Snön hade kommit igen och vädret var halvblåsigt och bittert. Men till intaget hade mesta delen av snön smält bort och solen var framme! Både vi och hästarna var glada igen och för mig och camina blev det en promenad i solen. Lite longering på utevolten men eftersom det var rätt slaskigt så gick vi in i ridhuset och hon var superfin. Filmade och tog lite bilder här får ni:


Hon börjar bli riktigt fin i kroppen nu, riktigt sportig modell kmr fram :)

Sportlov, med stalltjänst

Hejhopp! Är tillbaka på berga, eller framförallt stockholm efter ett par dagar i åre med mina vänner. Kom till berga nu på kvällen för jag har stalltjänst fram till och med onsdag så blir några dagar med camina :) Släppte camina i ridhuset med escada nu på kvällen så dom galopperade runt och busade, fick ut delvis energi. Hon är lite snorig så ska rida lugnt nu dessa dagar och på onsdag efm ska hon ta influensasprutan och får vila 1-2 dagar. Sen i helgen får vi se om jenny rider. Mer uppdatering kommer imorgon för nu ska jag sova så att jag orkar upp att ta ut alla busar imorgon bitti! Godnatt!


Ruby och Camina!

Fick ett litet sms av Ruby som har Camina nu i två dagar :D

Upptaget ridhus?

Japp. Idag är det hästövningar fram till klockan 4 och därefter ska dom bygga fram för maskeradhoppningen som är på skolan idag. Kunde dock tyvärr inte vara med eftersom den börjar 19:00 och vi har lite bråttom då vi måste hem eftersom vi ska till åre ikväll! Så det blev inge ridhusridning men det hindrade inte mig från att jobba henne intensivt på en åker med lite tung snö. Hon var väldigt osammarbetsvillig i början och ville gå till ödla som columbine red (en av skolans travhästar) och blev mest stark när jag kom långt ifrån henne. Men mot slutet slappnade hon av i både skritten och traven och jag kunde jobba henne och lösgöra. Så imorgon hoppas vi hon fått ur energi och det går bra för ruby! I helgen tror jag jenny rider så hon kommer få gå varje dag jag är borta. Är tillbaka och rider redan på måndag! Men ni får ha det så bra tills dess bloggen blir lite inaktiverad dessa dagar!

Leka av sig

Varken jenny eller ruby kunde rida så min rygg fick fofan offra sig för camina behöver gå! Hade inte så ont innan men nu börjar det göra lite ont i axlarna fast det går nog över. Red ut i solnedgången och bara galopperade av henne, försökte jobba lite i galoppen men hon var rätt hyper, okoncentrerad och pigg så blev mest lek. Men det kan nog behövas så får hon ett ordentligt pass imorgon istället.

lite krasslig vecka för min och caminas del

Blir inte så mycket ridning för mig denna vecka. Igår åkte jag ju till naprapaten för jag har ju fel på ryggen, och idag är jag öm i hela ryggen så kan inte vara med på hästövningarna, vi har liksom sittsträning och jag kan inte ens sträcka på mig för det gör så ont just nu. Och jag kan då inte rida camina idag heller.. ska fråga jenny om hon kan ta henne. Blä. Imorgon har det antagligen gått ner lite och då tänkte jag rida ut och frigaloppera lite så hon inte är så pigg resten av veckan då ruby har henne eftersom jag ska till åre och åka skidor! Veckan där efter har vi sportlov och då blire lite hårdträning. Sen äre praktik som gäller! Nej nu ska jag plugga lite för att göra någon nytta.

Måndagslongering

Idag ska camina bli longerad lite, hon älskar det och är så himla fin!



vill ha sommar!

Min kära lilla ponny

Fick tips av någon läsare att skriva om min ponny jag hade. Har ju en stor och lång text som jag skrev på min förra ridblogg precis när jag sålt henne. Mycket känslor, från början - till slut. Här kan ni läsa om det samt se bilder från sista dagen. Men som ni förstått i alla fall, så hade jag en ponny innan camina. Vid namn Dark Coffee ("coffy"). Hon var för mig världens bästa. Tror det är den hästen som faktiskt alltid kommer ta störst del i mitt hjärta. Vi gick igenom det mesta och hon var väldigt annorlunda. Vi formade nog varandra. Hon hade en härlig personlighet och under 2 års tid hann jag att fälla tusen miljoner tårar men också mycket skratt och glädje. Det går inte en enda dag att jag inte tänker på henne faktsikt. I början var det svårt att acceptera en ny häst i stallet (Dvs Camina) men efter några månader insåg jag att jag måste börja tänka annorlunda, det går inte att jämföra och det gäller att ge camina lika mycket tid. Nu kommer lite bilder på oss genom tiden jag hade henne. Det är svårt att välja med tanke på att jag har över 7000 bilder på oss.. haha. Bildskönaste ponnyn!




http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs312.ash1/27773_1483433331621_1407494686_31368508_7327746_n.jpg
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs262.snc3/27773_1479244026891_1407494686_31357281_2710269_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs046.ash2/35651_1507079042749_1407494686_31436365_300902_n.jpg

fan vad jag saknar henne, kommer alltid vara den bästa..

Innan och efter ridpasset

Att träna sin häst, på skoltid och få betyg.

- Det är nice! Idag hade jag hoppträning för Gunilla! Lånade columbines pullarträns och twistade bett eftersom hon var så stark igår och ville testa något nytt. Och fysatan vad hon var fin! Mjuk í munnen, lyssnade bra och var mer framför mig än stark. Visst var hon övertaggad och pigg men jag hade i alla fall ett stopp efter hindret. Hon var fin hela passet och gjorde många luftiga språng. Hade en sicksack övning och som sista låg oxrarna på kanske 110cm, och det kändes bra. Nej så är nöjd. Nu har vi bara visa häst för hand och sedan slutar vi och då ska jag fixa det sista i stallet och sen ta mig hem. Får se om det blir så mycket bloggning i helgen. Ha det bra!

janina filmade lite! här kommer övningen!


Caminas otroliga styrka

Idag gick jag ner till ridhuset under middagen för att rida lite, och hoppa lite cavaletti. Men när jag kom ner så var det lite låga hinder uppställda, perfekt. Men camina taggade till redan vid framskrittningen och blev rätt stark. Försökte jobba henne men hon var mest spänd. Fick ner henne lite och då började jag hoppa lite. Gick helt okej, men inte så mycket kontroll efter. Sen när jag hoppat några språng och hon lugnat ner sig kunde jag rida på ganska så bra faktiskt! Så red rätt intensivt men hårt och hon blev rätt trött :) Johanna filmade lite, så någon video kommer framöver!

Alla hjärtans dag

Igår var det ju alla hjärtans dag så hade fullt upp från morgon till kväll så hann aldrig blogga. Tyvärr. Men som en skön dag för Camina så red jag och Columbine ut med våra svarta direkt efter skolan! Vi red på flisbanan (2,2km lång travslinga) under vårt första varv triggade hästarna upp varanndra enormt mycket. Det gick knappt att trava utan att Camina tog bettet och vägrade lyssna, men jag kan inte klaga på steget haha - det kan man kalla luftigt, stort och pampigt. På andra varvet så travade jag iväg före och då blev Camina direkt super lugnt, galopperade i kanske 1,5 km för att få henne trött och jobbade henne i alla gångarter. Sen skrittade jag hemåt och Camina fick äntligen pusta ut!

Är nöjd över vårt ridpass faktiskt, jag menar förut kunde jag inte rida ut på henne ensam utan att hon mesade sig för allt och kastade sig för minsta lilla. Så vi är en bit på vägen av att vinna förtroende för varann :) glad tjej!

Man lär sig lika mycket från marken

Idag fick Jenny rida Camina. De är caminas medryttare kan man la säga. Rider ibland mitt i veckan när jag inte kan och även på helgerna. Hon tränar bara dressyr med henne. Jag tycker det är mycket roligt att sitta på läktaren och se camina från marken, man lär sig faktiskt väldigt mycket av att bara se på. Camina var verkligen  superfin! Gick i en samlad förvänd galopp och trampade fint under sig i skritten. Hon var helt slut och svettig efter så blev en rullning i boxen och massa mat! Imorgon tänkte jag trimma lite i ridhuset jag med är faktiskt riktigt taggad efter några slappa dagar :)

Här får ni en bild på ett trött ekipage!

Berga naturbruksgymnasium

Anonym kommentar: "kan du inte berätta lite om berga hur första dagen var där, hur ett vanligt schema kan se ut,hur man hittar dit från typ tumba:)"



svar:
Okej nu tänkte jag skriva lite om mitt gymnasium jag går på. Berga är ett naturbruks gymnasium där du kan gå häst-inriktat program eller jord/skog-inriktat program. Nu har ju skollagen ändrats efter att jag börjat så kan inte riktigt alla linjer lika bra nu men man kan gå samhälle eller naturvetenskap-häst, och då läser man samhällskunskap alternativt naturvetenskap och lär sig dessutom allt om hästen, du rider några gånger i veckan eller kör trav (kan vara roligt att testa något nytt?). Dessutom har du teoretiska häst ämnen på schemat. Sedan kan du går djur-lantbruk och där lär du dig att köra traktor, mjölka kossor och ta hand om grisar! Dessutom får du nästan bara massa gröna ämnen på schemat ex. odling på åker osv. Om du är väldigt intresserad på hästfronten kan du välja linjen häst-häst, det är mycket häst dvs. du får rida flera gånger i veckan och lära dig mycket om hästen. När jag började gymnasiet så fanns det en linje som hette häst-jord. Det vill säga lite av allt möjligt. Det var en mycket bra och bred linje där man fick lära sig mycket. Jag menar, jag började på skolan med en vilja att gå häst-sam men slutade med att jag i stället har massor utav jord-praktik och sitter och plöjer på åkrar med en traktor eller ibland tar hand om små griskultingar. Sedan får jag rida lektion och ha teoretiska hästämnen precis som alla andra hästinriktningar.





Första dagen på berga var nervöst, jag flyttade in på bergas internat och allting var ganska pirrit eftersom det var första gången jag flyttade hemifrån och skulle i stort sett klara av att ta hand om mig själv, och ponnyn jag då hade helt på egen hand. Men skolan ordnade mycket bra sammarbetsövningar så man faktiskt började prata mer med varandra allt eftersom och gick man runt mycket i olika rum för att lära känna och skaffa nya vänner. Efter några dagar kom resten av internatet dvs. 2orna & 3orna, i början pratade man inte med någon men eftersom det är en så liten skola och dom flesta bor under samma tak så blir man nästan tvingad att lära känna alla och på något vänster lyckas man. Ibland kan det vara jobbigt att bo på internat, det kan bli mycket skitsnack och gör man något fel så vet hela skolan om det. Därför gäller det att ligga lågt i början och kanske inte sticka ut allt för mycket.


(min klass 2hästjord, jag i rött med min föredetta ponny)

Det går inte att säga hur ett vanligt schema kan se ut på berga för allt beror på vilken linje du tar. Dessutom ändras scheman varje vecka så det gäller att hålla sig uppdaterad på hemsidan varje vecka! Ena veckan kan man vara ledig en hel dag och ha ridning 2 heldagar och kanske börja vid 12 och sluta vid 3. Medan veckan därpå har lektioner från 8:40 (tidigast vi börjar) till 15:50 (senast vi börjar). Eller så kan det vara så att man har hästpraktik i 4 veckor i rad. Alltså, det kan vara olika. Men det är egentligen inga jätte avancerade och jobbiga scheman.



Hästen kan man ju ha uppstallad på skolan också, man har många ridmöjligheter med ridhus, 2 utevolter, flisbana, raksträcka för intervallträning, rida på vissa åkrar, skogsridning och klättring. Oftast trivs hästarna jätte bra och att kunna rida under sin håltimma eller se sin häst medan man sitter på lektion eller kanske går en morgonpromenad.. det är nog det bästa som finns.



Hur man tar sig från tumba till berga: man tar pendeln till älvjö och byter där till pendeln mot västerhaninge/nynäshamn och sedan går du av i VH (västerhaninge) och byter mot en buss som heter ösmo. Och går av på stationen berga gård. Jag tror inte det tar mer än 40-50 min :)

Hoppas det var allt! Har ni mer frågor så kan ni ställa dom!

löslongering brukar uppskattas

det var länge sedan jag löslongerade henne, har ju vart massor utav folk i ridhuset när jag longerat med pessoaselen så har aldrig riktigt kunnat ta bort den och träna löst. Men idag borde det inte vara så mycket folk i ridhuset då det är helg och dom flesta elever inte brukar komma till skolan och rida. Så nu blire lite löslongering!

video för några månader sedan när hon löslongeras!

Skönt att sista jobbiga morgonen är över.

Yes, idag var sista stalltjänst dagen där vi behöver fixa allt i stallet. Så det är skönt :) Imorgon är sista stalltjänst dagen över huvudtaget vilket är ännu skönare! Då behöver vi bara släppa ut hästarna och sopa sen är vi klara. Är o-troligt trött. Käkade frulle i caminas nymockade box och blev en allmänt skrattig morgon med columbine haha. Nej, idag ska jag nog rida camina i ridhuset. Ska försöka få ian som filmar eller fotar så får vi hoppas på lite ridhusfilm! Lite senare idag eller imorgon tänkte jag skriva ett inlägg om berga vilket jag fick förslag om att göra av någon anonym kommentar. Kul med bloggtips! fortsätt med det haha. Har ni några frågor så passa på att ställa dom. Vi hörs lite senare :)


här får ni en bild på mig, camina & columbine med sin eskimå!

Alla vet vi hur jobbigt det kan vara ibland

Kom precis upp från stallet. Har stalltjänst, något elevstallarna på skolan har var 4järde vecka. Då sköter man om andras hästar på helgerna. Täckar och släpper ut hästar, mockar 9 boxar, gör 3-4 höpåsar åt vardera häst, gör alla kraft hinkar, sopar och gör snyggt i stallet. Sedan lunchfodrar vi runt 12-tiden i hagarna och tar därefter in hästarna mellan 3 och 4 på eftermiddan och som ett sista avslut på dagen så kvällsfodrar vi och nattar hästarna vid 8. Ja, så det är en del jobb och man blir helt slut. Dock har man mycket tid att spendera med sin häst vilket är kul! Men efter en lång vecka där jag ridit två pass om dagen och tränat för tränare är camina och framförallt jag helt slut. Så idag kommer hon få vila, kanske blir en promenad i vintersolen och självklart massa mys. Hon lär ha lite träningsvärk så att sträcka på sig ute vore inte helt fel.
Nu tänkte jag samla krafter för resten av dagen. Ha en fortsatt trevlig dag!

image description
vad är mysigare än att få en mjuk och varm mule mot kinden en kall vinterdag?

Camina andas ut efter en tuff vecka!

Snöyrra och världens finaste Camina

Idag efter skolan och blev camina skodd. Hon skötte sig mycket fint. Snösulorna kom på så vad passade inte bättre än att rida ut och busa i snön? Solen sken starkt och pappa plockade självklart fram kameran. Hon var otroligt fin och när jag fick se på bilderna efteråt, kunde jag inte fatta att vi utvecklats så mycket och att hästen jag hade framför mig, var min, alldeles egna häst.



Nu kör jag igång en hästblogg på nytt!

helloj där i stugan. Det är michelle lundh som skriver (förredetta bloggare på mittridliv.blogg.se). Slutade ju vara aktiv på min förra hästblogg för några månader sedan då det blev något fel på själva hemsidan och folk inte kunde gå in. Dessutom tappade jag intresset av att blogga efter att jag sålt min ponny "dark coffee" då det mer kändes som om det var hennes blogg. Men i alla fall, efter att jag sålt min käre lille ponny köpte jag som många vet en stor häst. "Camina" Hopp och dressyr stammad sto född 01. Hon har startat 130 runder och vi har hoppat 110 banor samt 145 enstaka hinder. I dressyren kan hon också komma riktigt långt. Somsagt har hon mycket kapacitet i båda grenarna men det gäller att hitta varandra först. Vi är fortfarande i "lära-känna-fasen" men det går bara framåt! Hon är riktigt het och kan bli lite stark i hoppningen om hon inte hoppat på länge men med lite tålamod blir hon super fin. Nu tänkte jag lägga upp lite bilder på oss som en inledning på bloggen!